09/02/2023, 9:00 - 16:30
Zorgbeleid Bestuur Algemene Ziekenhuizen Revalidatieziekenhuizen Woonzorg Geestelijke gezondheidszorg

Expertsessie Crisisbeheer in de Zorg - 9 februari 2023

Volgde je de basis- en gevorderdencursussen ‘crisisbeheer in zorgorganisaties’ en sta je te popelen om de geleerde methodieken in de realiteit om te zetten? Wil je ervaringen delen met anderen en uit hun verhalen leren? Of wil je de fijne collega’s en lesgevers gewoon nog eens terugzien – en naar jouw organisatie terugkeren met allerlei nuttige templates, checklijsten en oefenscenario’s? Schrijf dan in voor de expertencursus, een heuse terugkomdag voor alle deskundigen crisisbeheer in de zorg.
 

Ervaringen delen

Ervaringen delen staat centraal tijdens deze terugkomdag. In de voormiddag worden cases besproken en worden enkele papers gepresenteerd die anderen schreven als slotstuk van hun gevorderdencursus. Je buigt je in groepen ook over enkele uitdagingen voor crisisbeheer in zorgorganisaties. En tijdens de pauzes en lunch is er voldoende tijd om te netwerken.
 

Oefenen

In de namiddag gaan we opnieuw oefenen. Maar dit keer geen brand of medische fout, neen, we gaan de strijd aan met hordes bloeddorstige zombies!

De Zombie Game is een innovatieve spelsimulatie over geïntegreerd crisisbeheer ontwikkeld door PM • Risk Crisis Change in samenwerking met het Europees Parlement. De simulatie geeft spelers de kans om de gekende methodieken van crisisbeheer (zoals FAN of BOB) toe te passen op een absurde calamiteit. In dit geval dus zombies. Dé perfecte activiteit voor wie crisisbeheer eens op een leuke en alternatieve manier wil benaderen.
 

Niet met lege handen naar huis

De bedoeling van deze expertsessie is om jou waardevolle tools en methodieken aan te reiken om zélf met de materie aan de slag te gaan. Plannen schrijven, checklijsten updaten, oefeningen organiseren of echte crisissituaties evalueren kan je na deze sessie helemaal zelf!

  • We eindigen de dag met een toelichting over opleidings-, oefen- en trainingsbeleid. De lesgevers van PM leren je hoe je zelf crisisoefeningen kan organiseren.
  • Je krijgt ook toegang tot een online map vol presentaties, crisisscenario’s, sjablonen, checklijsten en andere materialen die je kan gebruiken voor het organiseren, uitvoeren en debriefen van crisisoefeningen.
  • In diezelfde online map krijg je toegang tot voorbeelden van sjablonen, taakkaarten, checklijsten enz. die je kan gebruiken in de crisisplannen van jouw zorgorganisatie.
     

Datum en locatie

9 februari 2023, 9u-16u30, in de lokalen van Zorgnet-Icuro, Guimardstraat 1, 1040 Brussel (9de verdieping).
 

Inschrijven, betalen en annuleren

Kostprijs: 450 euro.

Voor wie? De terugkomdag is voor iedereen die de basis- en gevorderdencursus succesvol heeft afgerond.

Na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail. Je inschrijving is definitief na ontvangst van deze bevestigingsmail. Annuleren kan kosteloos tot 3 weken vooraf, nadien wordt het volledige bedrag gevorderd. Je ontvangt de factuur na de opleidingsdag.

De expertsessie gaat door bij een deelname van minimum 24 personen.
 

Meer informatie

Schrijf je in

Expertsessie Crisisbeheer in de Zorg

9 februari 2023

Enkel wie de basis- en gevorderdencursussen "crisisbeheer in de zorg" succesvol heeft afgerond kan zich inschrijven.
 

DEELNEMER
Adres
FACTURATIEGEGEVENS
Facturatie-adres
Locatie
Zorgnet-Icuro, Guimardstraat 1, 1040 Brussel (9de verdieping)
Eerste startdatum
Organisatie
Zorgnet-Icuro
Telefoon
02 507 01  51
E-mail
evelien.deleeneer@zorgneticuro.be