20/09/2023 - 08/05/2024, All day
Kwaliteit Zorgbeleid Woonzorg

Leergang kleinschalig genormaliseerd wonen… naar een kwaliteitsvolle dementiezorg

Op zoek naar praktijkvertaling van principes van kleinschalig, genormaliseerd wonen op maat van personen met dementie?”

Drie organisaties (Ten Kerselaere, De Bijster en Huis Perrekes) kozen jaren geleden voor kleinschalig genormaliseerd wonen als model voor de praktijk van zorg en begeleiding voor personen met dementie. Via dit vormingstraject dragen we het gedachtengoed uit.

Aan de hand van het referentiekader voor kwaliteit van leven, wonen en zorg voor personen met dementie en de determinanten van kleinschalig genormaliseerd wonen gaan we op zoek naar toepasbare praktijken. De nodige specifieke en generieke competenties van verschillende disciplines die deelnemen in de genormaliseerde praktijken worden daarbij in kaart gebracht. Tenslotte wordt een verandertraject in jouw organisatie begeleid.
Van de deelnemers verwachten we participatieve deelname aan 4 contactdagen, het bijhouden van een groeidocument, het schrijven van een paper en het brengen van een inspirerende presentatie. Om de verscheidenheid en mogelijkheden van deze theorie in de praktijk te ervaren, loop je stage in elk van de voorzieningen.
Tevens wordt er verwacht dat je leidinggevende op 8/5/24 mee aanwezig is.

Locatie
huisvandeMens Brussel – Sainctelettesquare 17 – 1000 Brussel
Eerste startdatum
Organisatie
Expertisecentrum Dementie Vlaanderen, Huis Perrekes, WZH Ten Kerselaere, WZC De Bijster
Telefoon
03 609 56 14
E-mail
info@dementie.be