14/03/2024, 9:00 - 14/06/2024, 17:00
Kwaliteit Ethiek en zingeving Zorgbeleid Woonzorg

Masterclass wonen en leven in Trialoog

De relatie tussen familie, bewoner en woonzorgcentrum optimaliseren, dat is het doel van 'Verbinding in Trialoog', een project dat door de drie grote woonzorgkoepels (Zorgnet-Icuro, VVSG en VLOZO) in 2021 werd opgestart. In die relatie moeten vertrouwen, openheid en goede communicatie een evidentie zijn. In deze brochure lees je meer over wat een Trialoog-werking inhoudt. 

Op twee jaar tijd werden al 25 huizen ondergedompeld in de Trialoog-filosofie. Elk tot grote tevredenheid. Een nieuwe Masterclass vindt daarom plaats in het voorjaar van 2024.

De Masterclass is een tweedaagse die gevolgd wordt door drie terugkeerdagen waarin u alle elementen, vaardigheden én mindset meekrijgt om aan de slag te gaan. We kiezen resoluut voor groepsleren. De uitwisseling met andere woonzorgcentra is ontzettend verrijkend.

Dit wordt gevolgd door ondersteuning in een trialoognetwerk dat 4 keer per jaar onder begeleiding samenkomt. Op het einde van de Masterclass kiest u of u hier lid van wordt.

Bovendien wordt u tijdens die hele periode online ondersteund over de voortgang van de weg naar meer Trialoog in uw huis. 

Data

  • Tweedaagse in Nieuwpoort: 14 en 15 maart 2024, gevolgd door  3 terugkeerdagen op 19 april, 17 mei en 14 juni 2024.

​​Om optimale slagkracht te hebben, verwachten we dat 2 personen uit het woonzorgcentrum aan het traject deelnemen. Minstens 1 daarvan heeft een directiemandaat zodat wat je in huis doet ook echt beleid kan worden en gedragen wordt. 

We vragen een bijdrage in de onkosten die dankzij de projectmiddelen sterk gereduceerd is.

Zo betaalt u voor de 5 dagen Masterclass en online ondersteuning €550 per persoon (logiekosten inbegrepen)

Locatie
Nieuwpoort
Eerste startdatum
Organisatie
Trialoog
E-mail
annemie.vanden.bussche@ccv.be