14/09/2023, 9:30 - 15:45 06/06/2024, 9:30 - 15:45
Communicatie

Mediacoach personen met een beperking

poster‘Mediacoach: personen met een beperking' is een opleiding voor professionals/begeleiders die werken met kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking. Een Mediacoach verdiept zich in de digitale en mediawijze wereld om je doelpubliek nog beter van dienst te kunnen zijn. Met jouw brede kennis ben je het aanspreekpunt en de coach voor collega’s voor alles wat betreft digitale media en mediawijsheid in jouw organisatie. 

De opleiding bestaat uit 9 opleidingsdagen, verspreid van 14 september 2023 tot 6 juni 2024. De sessies bestaan zowel uit theoretische kennis als praktische tips over onderwerpen zoals digitale balans, sociale media, privacy,... Daarnaast ontwikkelt iedere deelnemer hun eigen mediawijs project om een concrete nood of vraag in de organisatie aan te pakken. Dankzij de steun van het Agentschap Binnenlands Bestuur is de opleiding volledig gratis.

Het eerste traject zal zich voornamelijk focussen op professionals die werken met kinderen, jongeren en volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking, meervoudige beperking en ASS. Een tweede traject, dat in het voorjaar van 2024 start, focust ook op personen met een visuele en auditieve beperking. 

Eerste startdatum
Organisatie
Mediawijs