25/04/2024, 9:30 - 16:00
Communicatie Algemene Ziekenhuizen Revalidatieziekenhuizen Woonzorg Geestelijke gezondheidszorg Eerste lijn

Netwerkdag communicatie in de zorg

Op donderdag 25 april 2024 organiseert Zorgnet-Icuro een netwerkdag rond communicatie in de zorg. We plannen enkele inspirerende plenaire lezingen, workshops en volop gelegenheid tot kennisuitwisseling met collega’s.

Voor wie?

Verantwoordelijken, woordvoerders en medewerkers van communicatiediensten, maar ook beleidsmedewerkers en leidinggevenden met een hart voor communicatie. Van ziekenhuizen, voorzieningen in de geestelijke gezondheidszorg en woonzorgorganisaties. 
Exclusief voor leden van Zorgnet-Icuro.

Waar & wanneer?

AZ Sint-Maarten in Mechelen  
25 april 2024, 9.30u – 16u

Wat mag je verwachten? 

Plenaire lezingen

AI & een wereld in verandering: de genese van generatieve genade
Technologiesocioloog, opiniemaker en docent Ben Caudron  situeert de huidige ‘Generative AI’ in de bredere context van de politieke economie van AI, deelt een kritische analyse van de vigerende voorspellingen over de toekomst van het domein en kijkt hoe we deze ontwikkelingen deugdelijk kunnen inzetten.

Kunnen we de zeilen nog bijzetten? HR-uitdagingen in de wereld van de zorg
Medewerkers aantrekken én houden is kopzorg nummer één in de zorg. Klaartje Theunis, directeur Personeel & Organisatie bij Zorgnet-Icuro, neemt je mee doorheen het bredere plaatje van ontwikkelingen en tendensen op de globale arbeidsmarkt en in de zorg, zoomt in op de knelpunten en mogelijke maatregelen om te werken aan duurzame loopbanen.

Communicatie vanuit de zorgkoepel: over strategie, spanningsvelden en keuzes maken
Lieve Dhaene, directeur communicatie bij Zorgnet-Icuro, schetst aan de hand van een aantal spanningsvelden hoe Zorgnet-Icuro communiceert over de gezondheidszorg en als belangenbehartiger van de sector daarop, onder, en tussendoor balanceert.

Workshops

In de workshops gaat een spreker dieper in op een bepaalde case of een aanpak, met ruimte voor Q&A. Er gaan twee rondes door na elkaar.
Je kan dus twee workshops meevolgen. Duid bij je inschrijving aan welke thema’s je voorkeur hebben. We houden zoveel mogelijk rekening met jouw keuze, maar letten ook op een evenwichtige verdeling.

Aan de slag met ChatGPT
Hoe begin je eraan, hoe kom je tot waardevolle resultaten en welke valkuilen moet je vermijden? Wim Van Rompuy,  aka de Schrijfdokter®, copywriter, trainer en kritische AI-aficionado, gidst ons erdoor aan de hand van sprekende use cases uit de zorg.

Hoe haal je nieuws boven uit jouw organisatie?
Tom Van de Vreken, woordvoerder en manager mediarelaties ZNA en Evita Bonné, hoofd communicatie UZA vertellen wat werkt, wat niet en vooral wat je kan doen om het te doen werken!

Employer branding, het fundament voor een sterk rekruterings- en retentiebeleid: Hoe bouw en onderhoud je een sterk werkgeversmerk voor je zorgorganisatie?
Nele Breyne, stafmedewerker communicatie bij Woonzorggroep GVO, legt uit hoe Het Zorgpeloton tot stand kwam. Van het prille idee “we hebben een campagne nodig!” tot de realisatie van een volwaardige employer brand die de medewerkers verenigt en verbindt en GVO als aantrekkelijke werkgever in de markt zet.

Gesprekstafels

De gesprekstafels bieden ruimte voor een informele uitwisseling van kennis en ervaring over een specifiek thema. Onder begeleiding van een moderator kunnen jullie in gesprek gaan met elkaar, tips delen, vragen stellen… Wat is jullie aanpak? Waar moet je rekening mee houden? Wat biedt inspiratie? Hoe doen zij het? Wat is een echte aanrader? Wat loopt zó goed? Waar lopen jullie tegenaan? Hoe lossen zij dat op?

Ook hiervan organiseren we twee rondes na elkaar.
Je kan dus twee gesprekstafels meevolgen. Duid bij je inschrijving aan welke thema’s je voorkeur hebben. We houden zoveel mogelijk rekening met jouw keuze, maar letten ook op een evenwichtige verdeling.

Thema’s:

  • interne communicatie
  • organisatie en rol van de communicatiedienst
  • communicatie over kwaliteit
  • persstrategie
  • fusies & netwerken
  • podcasts & magazines
  • crisiscommunicatie
  • visuals & infographics

Programma

9.00-9.30

onthaal met koffie

9.30-9.45

welkom en inleiding

9.45-10.30

plenaire lezing 
AI & een wereld in verandering

10.30-11.00

pauze

11.00-12.30

gesprekstafels ronde 1
& ronde 2

12.30-13.30

lunchpauze

13.30-15.00

workshops ronde 1
& ronde 2

15.00-15.45

plenaire lezingen
HR-uitdagingen in de wereld van de zorg
 
Communicatie vanuit de zorgkoepel

15.45-16.00

afsluiting

16.00-16.30

drankje

Kostprijs

150 euro voor de hele dag, inclusief lunch (enkel voor leden van Zorgnet-Icuro)

Inschrijven, betalen en annuleren

Je inschrijving is definitief na het registreren van je gegevens. Door je in te schrijven engageer je je voor betaling van het inschrijvingsgeld. De betaalinstructies ontvang je in de bevestiging via e-mail, de factuur voor voldaan ontvang je nadien. Kosteloos annuleren kan tot 11/4/2024. Bij annulering nadien is 100% van het inschrijvingsgeld verschuldigd.

Meer info?

Heb je vragen over de inhoud van de activiteit? Neem dan contact met Eva de Wal via eva.dewal@zorgneticuro.be.
Heb je vragen over je inschrijving? Neem dan contact met Kelly Vervondel, via kelly.vervondel@zorgneticuro.be.

Bedankt voor je interesse in de netwerkdag communicatie in de zorg.
De respons van onze leden was heel groot. Deze dag is volzet, en ook de wachtlijst werd ondertussen afgesloten. 
We bekijken of we deze netwerkdag in de toekomst opnieuw kunnen organiseren.

Schrijf je in

Locatie
AZ Sint-Maarten in Mechelen
Eerste startdatum
Organisatie
Zorgnet-Icuro
Telefoon
02 511 80 08
E-mail
communicatie@zorgneticuro.be