29/11/2022, 8:30 - 17:30
Personeel en Organisatie Woonzorg

Opleiding "Naar een efficiënt uurrooster voor wzc's" - functiecomplement hoofdverpleegkundige

Een succesvol uurrooster betekent dat je als planner beschikt over een voldoende aantal voltijds equivalenten, koppen en de juiste contracten om de personeelsinzet en vooropgestelde kwaliteitsvolle zorg 7/7 te garanderen. Door de personeelsbezetting correct af te stemmen op de gewenste personeelsinzet en rekening te houden met de netto beschikbaarheid per voltijds equivalent, zorgt men tevens voor minimale roosterverstoringen voor de werknemer. Tijdens de opleiding maakt men kennis met de diverse factoren die de netto beschikbaarheid beïnvloeden en leert men hoe men de personeelsbehoefte per organisatorische entiteit kan objectiveren en opvolgen. Het slaat als het ware een brug tussen de planner en het hoger management.

Om de beschikbare personeelsbezetting optimaal in te roosteren, is een transparante en efficiënte dienstroosterplanning, afgestemd op de Arbeidswet van 1971 noodzakelijk. Tijdens de opleiding maakt men kennis met de Arbeidswet, alsook met indicatoren gezond roosteren. Bovendien krijgt men tal van praktische tips & trics om te komen tot een succesvol uurrooster.

Na een boeiende theoretische uiteenzetting in de voormiddag, gaan de deelnemers in de namiddag al spelenderwijze zelf aan de slag met een fictief voorbeeld.

Locatie
Vorm
Brugstraat 93
9880 Aalter
Eerste startdatum
Organisatie
Vorm vzw
Telefoon
+32 (0)50 84 10 57
E-mail
info@vorm.be