06/10/2022, 9:00 - 15:40
Technologie en innovatie Bestuur Algemene Ziekenhuizen Revalidatieziekenhuizen Woonzorg Geestelijke gezondheidszorg

Seminarie "Gedragswijziging : bewustmaking rond het rationeel energiegebruik"

In het algemeen wordt geschat dat met een geslaagde bewustmakingscampagne 10-15% energie kan worden bespaard met bijna geen financiële investering.

Oude gewoonten veranderen is echter niet altijd gemakkelijk. Het is dus van essentieel belang goed na te denken alvorens een bewustmakingscampagne op te zetten: uw doelgroep kennen (motiveringsbarrières en -hefbomen, leeftijd, enz.), bewustmakingsinstrumenten kiezen die aangepast zijn aan uw publiek, de fasen van de bewustmakingscampagne bepalen, evaluatie-indicatoren vaststellen, enz. 

Dit seminarie van een volledige dag zal 's morgens de theoretische grondslagen van de gedragswijziging behandelen, maar ook talrijke voorbeelden uit het veld die BRUXEO heeft verzameld, met name in het kader van de ondersteuning door haar energiedienst.

In de namiddag zal de theorie in praktijk worden gebracht door te experimenteren met verschillende bewustmakingsinstrumenten en een oefening in subgroepen over hoe een bewustmakingscampagne in uw instelling kan worden uitgevoerd

De sprekers en moderators van dit seminarie zijn Kelly Timperman en Muriel Jadoul, energieadviseurs van BRUXEO. Zij helpen al een aantal jaren non-profitorganisaties bij hun bewustmakingscampagnes. 

Programma

Programma

Locatie
Jeugdherberg J. Brel - zaal Delvaux. Zavelput 30
Eerste startdatum
Organisatie
BRUXEO
Telefoon
02 210 53 08
E-mail
info@bruxeo.be