21/11/2022, All day 28/11/2022, All day
Geestelijke gezondheidszorg Eerste lijn

Trainingen Bandbreedte voor iedereen die met kinderen, jongeren en hun gezinnen werkt rond welzijn

Nu voor iedereen die met kinderen, jongeren en hun gezinnen werkt rond welzijn

Het project Bandbreedte ondersteunt jeugdhulpmedewerkers om offline én online meer verbonden te zijn, zowel met kinderen, jongeren en hun gezinnen als met collega-hulpverleners. Om die blended hulpverlening te versterken, starten tal van – gratis – trainingen.

Omdat het belang en de meerwaarde van blended hulpverlening zo groot zijn, zeker voor de kinderen en jongeren met wie we werken, is beslist om de doelgroep te verruimen naar alle professionelen die werken met kinderen, jongeren en hun gezinnen rond welzijn.

Op 21 november start een training beeldbellen en op 28 november een training rond het inzetten van onlinehulp apps. Want tal van apps hebben hun meerwaarde al rijkelijk bewezen, zoals blijkt uit de blogberichten van maart en juni.

Interesse? Schrijf meteen in! Bekijk ook de rest van het rijkgevulde aanbod, zoals trainingen chathulp, e-mailhulp en werken met sociale media, en intervisies.

Trainingen digitale competenties

Het aanbod rond digitale competenties stelt blended werken centraal:
de combinatie van online en mobiele technologie met face-to-face hulpverlening.

Beeldbellen

Chathulp

E-mailhulp

Inzetten van online hulp apps

Sociale media inzetten

Blended hulpverlenen

Online informeren

Intervisie digitale competenties

Tijdens intervisiemomenten kom je samen met collega's uit de praktijk en bespreek je casussen via een specifieke methodiek. Je wisselt ervaringen uit en leert van elkaar.

Chathulp

Beeldbellen

E-mailhulp 

Opleiding mediacoach Jeugdhulp

In negen sessies, verspreid over het jaar, word jij gecoacht tot aanspreekpunt in je organisatie voor alles rond digitale media en mediawijsheid. Want als je vandaag met jongeren werkt, moet je mee zijn met wat er online leeft.

Vragen? Contacteer bandbreedte@opgroeien.be.

Eerste startdatum
Organisatie
Bandbreedte - Opgroeien
E-mail
bandbreedte@opgroeien.be