flesjes medicijn
29/09/2022, 10:30 - 12:00
Personeel en Organisatie Kwaliteit Financiering Zorgbeleid Bestuur Algemene Ziekenhuizen Revalidatieziekenhuizen Geestelijke gezondheidszorg

Webinar 'Samenwerking ziekenhuisapotheek'

De ziekenhuizen staan voor een aantal grote uitdagingen rond de functie ziekenhuisapotheek. Niet in het minst door de gevolgen van het KB van 30 september 2020, dat een aantal wijzigingen inzake bereiding en distributie van geneesmiddelen invoert.
Voor sommige ziekenhuisapotheken roept dit vragen op in welke mate men aan al deze eisen kan voldoen en of er in een samenwerking met een ziekenhuisapotheek van een ander ziekenhuis opportuniteiten schuilen.

Om haar leden revalidatie-, psychiatrische en algemene ziekenhuizen te ondersteunen in het verkennen van toekomstbestendige scenario’s voor de eigen ziekenhuisapotheek, zette Zorgnet-Icuro een project op in samenwerking met het consultancybureau Möbius.

Het resultaat van dit project werd gebundeld in:

  1. Een publicatie De ziekenhuisapotheek op de weegschaal. Basisscenario’s, juridische krijtlijnen en financiële modellen voor samenwerking tussen ziekenhuizen. 
  • De opportuniteiten en risicofactoren van samenwerking worden verkend.
  • De juridische mogelijkheden tot samenwerking m.b.t. de ziekenhuisapotheek worden geschetst: welke constructie is mogelijk voor welke samenwerking, in functie van welk onderdeel van de ziekenhuisapotheek.
  • Diverse scenario’s worden uitgewerkt die uw ziekenhuis kan verkennen om de functie ziekenhuisapotheek te realiseren: volledig in eigen beheer houden, beperkte samenwerking, verdergaande samenwerking.
  1. Een financieel model (business case), waarmee uw ziekenhuis (en het ziekenhuis waarmee u eventueel zou samenwerken) de financiële implicaties van het gekozen scenario kan simuleren.

Om u wegwijs te maken doorheen deze publicatie en de bijhorende business case organiseert Zorgnet-Icuro samen met Möbius een webinar op donderdag 29 september 2022 van 10u30 tot 12u00.

Voor wie?

Dit webinar richt zich voornamelijk tot algemene/financiële/logistieke directies, hoofdartsen en ziekenhuisapothekers, van de algemene, psychiatrische en revalidatieziekenhuizen (enkel voor leden van Zorgnet-Icuro). 

Inschrijven en deelnemen

De deelname aan dit webinar is gratis maar we vragen u vooraf in te schrijven, via het formulier onderaan. De vergaderlink wordt bezorgd de dag voordien, woensdag 28/9.

Meer informatie?

Heb je vragen over de inhoud van de activiteit? Neem dan contact met Yves Wuyts, via yves.wuyts@zorgneticuro.be of 0478 99 53 10. 
Heb je vragen over je inschrijving? Neem dan contact met Marianne Troch, via marianne.troch@zorgneticuro.be of  0498 54 45 13. 

Schrijf je in

Locatie
online via Teams
Eerste startdatum
Organisatie
Zorgnet-Icuro
Telefoon
02 511 80 08
E-mail
marianne.troch@zorgneticuro.be