Terug naar overzicht thema's

Covid-19

Hier vind je een reeks interessante links over Covid-19 en de vaccinaties. Ook de specifieke info voor leden over Covid-19 kan je hier raadplegen.

Overzicht

Vaccinatie

Hoe staat met het met de vaccinaties in ons land? Wat zijn de voordelen en zijn er eventueel bijwerkingen? Op deze pagina krijg je een stand van zaken.

Lees meer

Helpen in de zorg

Door de coronacrisis zijn er handen tekort in de zorg- en welzijnssector. Wil je de handen uit de mouwen steken of wil je een oplossing voor het personeelstekort in jouw voorziening? Klik hier door naar relevante sites.

Lees meer

Psychosociale ondersteuning

Door de coronacrisis staan mensen in de zorg onder zware mentale druk. Stress tijdens de zorgverlening, angst om zelf besmet te geraken en familie aan te steken en stress omwille van al die sterfgevallen. 

Lees meer

Informed consent (enkel voor leden van Zorgnet-Icuro)

Hulpverleners en hulpvragers gaan, mede door Covid-19, meer en meer online met elkaar in gesprek. Het introduceren van deze derde partij vraagt een duidelijk kader. We bieden een sjabloon aan om tussen zorgverlener en patiënt een geïnformeerde toestemming te realiseren.

Lees meer

Activiteiten

Recente berichten

Info voor leden

Mondmasker niet langer verplicht in de zorg, evolutie naar aanbevelingen

De Interministeriële Conferentie Volksgezondheid maakte op 22/03/2023 haar aanbevelingen bekend over het dragen van mondmaskers in de zorgsector. Zij formuleerde haar aanbevelingen op 3 niveaus naargelang de epidemiologische situatie. We bevinden ons momenteel in niveau 2. In deze fase worden mondmaskers aanbevolen bij interactie tussen zorgverlener en patiënt en tussen patiënten onderling. We geven hierbij aan dat het hier gaat over aanbevelingen, maar geen verplichting.

Info voor leden
Lees meer