Terug naar overzicht thema's

Covid-19

Hier vind je een reeks interessante links over Covid-19 en de vaccinaties. Ook de specifieke info voor leden over Covid-19 kan je hier raadplegen.

Overzicht

Herfstbooster 2022

Zorgmedewerkers zijn, samen met de meest kwetsbaren, een prioritaire doelgroep voor een herfstbooster tegen het coronavirus. De doelstelling is om tegen eind september deze doelgroep een booster te hebben aangeboden.

Lees meer

Vaccinatie

Hoe staat met het met de vaccinaties in ons land? Wat zijn de voordelen en zijn er eventueel bijwerkingen? Op deze pagina krijg je een stand van zaken.

Lees meer

Helpen in de zorg

Door de coronacrisis zijn er handen tekort in de zorg- en welzijnssector. Wil je de handen uit de mouwen steken of wil je een oplossing voor het personeelstekort in jouw voorziening? Klik hier door naar relevante sites.

Lees meer

Psychosociale ondersteuning

Door de coronacrisis staan mensen in de zorg onder zware mentale druk. Stress tijdens de zorgverlening, angst om zelf besmet te geraken en familie aan te steken en stress omwille van al die sterfgevallen. 

Lees meer

Informed consent (enkel voor leden van Zorgnet-Icuro)

Hulpverleners en hulpvragers gaan, mede door Covid-19, meer en meer online met elkaar in gesprek. Het introduceren van deze derde partij vraagt een duidelijk kader. We bieden een sjabloon aan om tussen zorgverlener en patiënt een geïnformeerde toestemming te realiseren.

Lees meer

Activiteiten

Recente berichten

Info voor leden

Gezondheidszorgbudget 2023

Op maandag 17 oktober 2022 keurde de Algemene Raad van het RIZIV unaniem de gezondheidszorgbegroting 2023 goed. De begrotingsdoelstelling bedraagt 35,3 miljard euro.

Info voor leden
Lees meer
Nieuws
19/09/2022

Bijna 400.000 mensen kregen al herfstprik

Na één week in de herfstvaccinatiecampagne werden al 385.564 mensen gevaccineerd. Meer dan de helft van de volwassen Vlamingen kreeg al een uitnodiging in de bus. Bijna 1,4 miljoen afspraken werden
Nieuws
Lees meer