Inspirerende boeken en artikels

Boeken

Wil je graag meer lezen rond ethiek in de zorg, dan kan je via onderstaande button verder snuisteren. Je vindt er een overzicht van enkele basiswerken die onontbeerlijk interessant zijn! We vullen de lijst regelmatig aan met nieuwe referenties naar boeiende boeken.

Literatuurlijst

Boek in de kijker

Regelmatig verschijnen er boeiende boeken die getuigen van ethisch engagement voor de zorg. Op tijd en stond willen we er eentje uitpikken en dat in de verf zetten. Als inspirerend leesmateriaal.

Chris Gastmans

Zorgwijzer

Ook in Zorgwijzer besteden we regelmatig aandacht aan ethische thema’s in onze interviews en getuigenissen. Voor een overzicht van boeiende artikels met een ethische insteek kan je hier terecht.

Artikel in de kijker

Deze keer zetten we niet één artikel in de kijker, maar de volledige editie van Zorgwijzer 100.

Het getal 100 draagt magie in zich. 100 staat symbool voor een eeuw, voor een lang leven, voor een glimp van oneindigheid. De zorg zorgt voor mensen van voor ze geboren zijn, van 0 tot 100 jaar, én ouder. De zorg begeleidt hen in elke levensfase, kort of lang, intens of heel soms. Deze feesteditie van Zorgwijzer brengt hiervan een ontroerende staalkaart: 100 levensjaren samengevat in 10 intieme zorgverhalen recht uit het hart. Patiënten, cliënten, bewoners en zorgverleners uit alle leeftijdsgroepen vertellen openhartig over hun gezamenlijk verhaal, met vallen en opstaan, met vreugde en verdriet. Het leven zoals het is in de zorg. Geen heroïek, grote emoties of coronaverhalen. Wel de stille eenvoud en kracht van wat er elke dag in honderden zorgrelaties gewoon gebeurt.

Contact

Yvonne Denier

Stefaan Van Roey