team zorgmedewerkers
16/08/2022
Personeel en Organisatie Revalidatieziekenhuizen Woonzorg Geestelijke gezondheidszorg

Bijkomende oproep #kiesvoordezorg

Geëngageerde werkgevers gezocht!

Vlaams minister Hilde Crevits, bevoegd voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin neemt maatregelen om vanaf 2023 85 extra opleidingstrajecten tot zorgkundige te creëren in de Vlaamse geregionaliseerde sectoren (woonzorgcentra, de revalidatieziekenhuizen en -centra, de psychiatrische verzorgingstehuizen en initiatieven voor beschut wonen). Door extra middelen te injecteren in deze sectoren wenst de Vlaamse overheid tegemoet te komen aan de hoge nood aan personeel in deze sectoren.

De bijkomende oproep is aanvullend op het bestaande project #kiesvoordezorg. De start van de opleiding tot zorgkundige is voorzien vanaf februari 2023. Het project #kiesvoordezorg wil concreet werknemers uit andere sectoren dan het PC330, en die een tweede carrière als zorgkundige overwegen, de kans geven om als werknemer een betaald opleidingstraject te volgen in dienst van een werkgever uit de zorgsector. De werknemer krijgt dus een salaris om voltijds de opleiding tot zorgkundige aan te vatten. De inschrijvingen van dit project lopen tot en met 7 oktober 2022.

Help FeBi om van dit project een succesverhaal te maken en vul, indien u dit nog niet deed, de engagementsverklaring in. Heeft u FeBi al een engagementsverklaring bezorgd? Dan hoeft u dit niet opnieuw te doen.

Alle informatie over #kiesvoordezorg vindt u op www.kiesvoordezorg.be.
Op de Facebookpagina en de LinkedIn-pagina van FeBi vinden jullie een filmpje om te delen.

Weten jullie graag hoe het de eerste zorgwerkgevers en hun stagiairs bij de start van het project in 2021 verging? Dat kan in onze Zorgwijzer.  

LEES HIER DE GETUIGENISSEN