Cultuurconnect
15/05/2023
Communicatie Algemene Ziekenhuizen Revalidatieziekenhuizen Woonzorg Geestelijke gezondheidszorg

Cultuurconnect: woon culturele voorstellingen bij vanuit jouw zorgvoorziening

Zonder je te verplaatsen een culturele voorstelling bijwonen in jouw woonzorgcentrum, dienstencentrum, zorgvoorziening, (kinder)ziekenhuis ...? Dat kan! Cultuurconnect biedt drie nieuwe voorstellingen aan in het najaar van 2023 en het voorjaar van 2024 voor kwetsbare, soms wat vergeten, doelgroepen. Beleving staat centraal.

1. Bartje en de Beiaard / Bart Herman & Wim Berteloot

Enkel met een gitaar trok Bart naar Noord- en Zuid-Amerika om z'n kansen te wagen als singer-songwriter. Bij een bezoek terug aan eigen land scoort hij z'n eerste nummer 1-hit: 'ik ga dood aan jou' en een eerste album: 'Metropool'. De Nederlandstalige nummers bevatten nog wel invloeden van z'n zwerversbestaan: Latijnse ballades, country, rock 'n roll, ... De Brugse stadsbeiaardier droomde samen met hem al langer van een concert met beiaard. CC Brugge haalt de mobiele beiaard daarvoor naar zijn Koninklijke Stadsschouwburg. Hou je vast voor een nieuw universum gesmolten uit het beste van twee muzikale werelden. Een nooit eerder geziene combinatie die we ook via een on-stage camera mooi in beeld brengen.

🎯 zondag 24 september 2023 om 15u00 (live)
📺 25 & 26 september 2023 (uitgesteld)
📍 vanuit Cultuurcentrum Brugge
teken in voor vrijdag 18 augustus 2022

2. 60 jaar on tour / Liliane Saint-Pierre

1964 - We gotta stop … De titel en eerste zin van een eerste grote hit, die ondanks de Engelstalige titel in het Nederlands werd gezongen. Maar stoppen? Geen denken aan. Integendeel, het werd een schot in de roos en de start van haar lange carrière. 60 jaar later is de muziek, het podium, nog steeds haar grote liefde, haar passie. Of zoals John Miles het zo prachtig verwoordde: ‘Music was my first love and it will be my last’! Een straf concert, waarbij Liliane het livestreampubliek persoonlijk en warm welkom heet, niet te missen!

"Een leven op de planken, een leven vol muziek"
🎯 maandag 8 januari 2024 om 14u00 (live)
📺 9 & 10 januari 2024 (uitgesteld)
📍 vanuit CC Zwaneberg Heist-op-den-Berg
⌛️ teken in vóór vrijdag 24 november 2023

3. 'SING! / Belgian National Orchestra i.s.m. Jeugd & Muziek

Tijdens dit interactief klassiek concert bewegen en zingen we mee met grote werken uit de symfonische muziek. Het Belgian National Orchestra, o.l.v. Dirigent Robin Engelen, speelt de pannen van het dak in één van de meest adembenemende concertzalen van Europa. Een uniek interactief concept waar de zorgkijkers de kans krijgen om ook mee zingen en te bewegen op tijdloze, prachtige en toegankelijke klassieke muziek. De liedjes en bewegingen worden vooraf aangeleerd aan de medewerkers en vrijwilligers van de deelnemende zorgcentra (via online workshop) en worden screen-in-screen in beeld gebracht tijdens de livestream.

“Interactief klassiek concert voor jong en oud”
🎯 maandag 25 maart 2024 om 13u30 (live)
📺 26 & 27 maart 2024 (uitgesteld)
📍 vanuit Bozar Brussel (ism VGC/N22, Jeugd & Muziek Brussel & Jeunesses Musicales Wallonie-Bruxelles)
⌛️ teken in vóór vrijdag 9 februari 2024

Tarieven en voordeelformules