Je hebt mekaar meer te vertellen dan je denkt
14/09/2022
Communicatie Algemene Ziekenhuizen Revalidatieziekenhuizen Woonzorg Geestelijke gezondheidszorg Eerste lijn

Doe mee met de campagne "Je hebt mekaar meer te vertellen dan je denkt"

Op 25 oktober lanceert Patient Empowerment VZW, samen met THE Institute VZW, haar 2de grootscheepse affiche- en socialemedia-campagne, dit jaar onder de titel ‘Je hebt mekaar meer te vertellen dan je denkt’. Elke zorgorganisatie die dat wenst kan gratis deelnemen. Aan de vorige editie participeerden ongeveer 50 Vlaamse zorgorganisaties en eerstelijnszones.

De campagne bestaat uit pers- en redactionele informatie, filmpjes, een affiche en banners voor websites en sociale media. Ze loopt één maand.

De vzw Patient Empowerment staat in voor de communicatie via een filmpje op sociale media, persaandacht, het verspreiden van tips, het opmaken en verdelen van een affiche,… De deelnemers krijgen beeldmateriaal en basisteksten aangeleverd die ze zelf kunnen bewerken indien gewenst. Aan de affiche kan het logo van de zorgorganisatie toegevoegd worden.

In de loop van de week van 26 september zal het materiaal gedownload kunnen worden, maar de vzw Patient Empowerment vraagt om nu al in te schrijven. Dat is belangrijk om bijvoorbeeld de vraag naar de affiche te kunnen inschatten.

Samen in actie: hybride zorgsymposium op 25 oktober

Samen in Actie is dit jaar het thema van het hybride zorgsymposium georganiseerd door de vzw's THE Institute en Patient Empowerment. Het symposium is dit jaar zowel fysiek als digitaal bij te wonen. De balans tussen zorgverstrekkers en zorgvragers dient in evenwicht te zijn. De verantwoordelijkheid voor dit evenwicht ligt bij de zorgverstrekkers, zorgvragers, zorgorganisaties en het zorgsysteem samen. 

Tijdens korte, to the point sessies die zowel op locatie als digitaal te volgen zijn, belichten verschillende sprekers de invalshoek van zorgvrager, zorgverstrekker en zorgorganisatie bij volgende vraag: 'Hoe wordt patient empowerment in praktijk omgezet?'

Patient empowerment staat voor gedeelde controle en verantwoordelijkheid, waarbij wederzijds respect centraal staat. Het gaat om een gelijkwaardige relatie zorgvrager-zorgverstrekker. Hoe bereiken we dit? Wat houdt ons tegen?

Neem deel aan de enquête

Beantwoord dé patient empowerment-sleutelvraag! Samen zetten we patient empowerment om in de praktijk: wat houdt ons tegen?

De resultaten van de enquête voeden het zorgsymposium op 25 oktober.

Naar de enquête