Knutselen
28/02/2022
Communicatie Woonzorg

Gezocht: verhalen over wat er belangrijk is voor een persoon met dementie

In september organiseren het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en regionaal expertisecentrum dementie Memo Leuven samen met LUCA School of Arts een tentoonstelling over wat een object (een gebruiksvoorwerp, maar evengoed een meubel, een muziekstuk…) voor een persoon met dementie kan betekenen. Het wordt niet zomaar een tentoonstelling in een museum, het zal in vitrines van winkels, openbare gebouwen… plaatsvinden. Iedereen die in Leuven komt zal de expo, in het kader van de ‘Dementia Lab Conference’, kunnen zien. Het doel is dan ook om discussie en gesprek uit te lokken rond een persoon met dementie en datgene wat in het leven voor die persoon van belang is.

Om deze tentoonstelling te doen slagen, is jouw hulp nodig. De organisatie is op zoek naar verhalen over de betekenis van een product, voorwerp, object in het leven van een persoon met dementie. Heb je een anekdote over je mondharmonica waarmee je grandioze woonkamerconcerten in jouw leefomgeving geeft? Het oude, rijkelijk versierde soepbord dat een echtgenoot met dementie met zoveel meer smaak doet eten of een korte vertelling over de houvast die een moeder met dementie heeft aan haar blauwe oude handtas? Ze willen het graag lezen!

Ben jij dus een persoon met dementie, mantelzorger, professionele zorgverlener, ontwerper, bedrijf of student? Heb jij een persoonlijk verhaal over de rol van een object (van gebruiksvoorwerp over meubel tot muziek) in het leven van een persoon met dementie? Mail dan voor 1 april je verhaal met een foto van het object waar je verhaal over gaat naar verhalen@dementie.be.

Voor meer info en bij vragen kan je terecht op www.dementialabconference.com of contact opnemen via verhalen@dementie.be.