Smartphone
02/05/2022
Communicatie Technologie en innovatie Algemene Ziekenhuizen Revalidatieziekenhuizen Woonzorg Geestelijke gezondheidszorg Eerste lijn

IMC Volksgezondheid lanceert GovApp: sneller en nog veiliger meldingen van de overheid ontvangen

De COVID-19 crisis heeft eens te meer het belang getoond van correcte en betrouwbare overheidsinformatie die de burger op een gebruiksvriendelijke manier kan terugvinden. In de voorbije maanden zijn websites, campagnes, brochures... opgemaakt en georganiseerd, naast digitale applicaties zoals Coronalert en CovidSafe. De overheid wil verder gebruik maken van dit type van communicatie en lanceert vandaag de GovApp.   

Via de GovApp vind je informatie over COVID-19-beleid, maar krijg je ook meldingen zoals CTPC-codes of info over hoogrisicocontacten. Deze app vervangt dus de SMS-berichten die tot nu toe verstuurd werden. 

De app heeft verschillende voordelen: het kan langere berichten ontvangen, het laat visuele communicatie toe en het is beter beschermd tegen fraude of identiteitsdiefstal.

De GovApp vraagt niet naar je identiteit. Net zoals bij SMS is je mobiel nummer de basis voor de communicatie. De app controleert je nummer en slaat ook je taalvoorkeur op. Om je privacy te beschermen is de inhoud van de berichten versleuteld. De app is bruikbaar op smartphones en tablets op basis van Android en iOS.

De technische realisatie gebeurde door Digitaal Vlaanderen en de gemeenschappelijke ICT-organisatie van openbare instellingen van sociale zekerheid, federale overheidsdiensten, en overheidsdiensten van de deelstaten, namelijk de vzw Smals.

In de toekomst kan de overheid ook andere informatie, dan enkel over COVID-19, toevoegen in de GovApp.

Meer informatie over de app op https://govapp.be/