Cloet Zevende Dag
09/01/2022
Personeel en Organisatie Ethiek en zingeving Zorgbeleid Covid-19 Algemene Ziekenhuizen Revalidatieziekenhuizen Woonzorg Geestelijke gezondheidszorg Eerste lijn

Margot Cloet: "We moeten het nu hebben over vaccinatieverplichting voor iedereen"

Tijdens een zorgdebat in De Zevende Dag met Frank Vermassen (hoofdarts UZ Gent) en Eva Goossens (prof. Verplegingswetenschappen, UAntwerpen) pleitte Margot Cloet voor een vaccinatieverplichting voor iedereen: "Zolang we niet iedereen vaccineren, blijven we in een vicieuze cirkel zitten."

"We moeten het debat vandaag voeren om iedereen te verplichten om zich te laten vaccineren tegen Covid-19," aldus Margot Cloet. "Dat we prioriteit geven aan bepaalde groepen, is geen probleem. Maar zolang we niet iedereen vaccineren, blijven we in een vicieuze cirkel zitten met een enorme druk op de zorg tot gevolg."

Vierde prik

Margot Cloet oppert ook om de voorbereidingen op een vierde prik al op te starten. “We moeten de wetenschappelijke adviezen afwachten, maar ik ga ervan uit dat die prik er zeker aankomt."

Als er een gunstig advies komt, zal de vierde prik voor mensen met een verzwakt immuunsysteem eind januari al van start kunnen gaan. Tegen dan zal zo goed als iedereen de boosterprik gekregen hebben.

Herbekijk hier het debat in De Zevende Dag