Vaccinatie
25/08/2022
Covid-19 Algemene Ziekenhuizen Revalidatieziekenhuizen Woonzorg Geestelijke gezondheidszorg

Zorg dat alles op wieltjes blijft lopen in je team: zeg 'ja' tegen de boosterprik

Om ervoor te zorgen dat een eventuele herfstpiek van het coronavirus uitblijft, worden alle meerderjarigen die een basisvaccinatie ontvingen uitgenodigd voor een herfstbooster. Ook nu behoren de zorgmedewerkers tot de prioritaire doelgroep.

De vaccins tegen Covid-19 bieden uitstekende bescherming tegen ernstige ziekte na een Covid-besmetting. Die bescherming is hoog voor alle varianten van het virus die we tot nu toe kennen. Na een aantal weken begint de bescherming van een vaccin geleidelijk aan af te nemen.

Zorgpersoneel krijgt de booster zo veel mogelijk in de voorziening waar men werkt. In sommige gevallen kan dat al in de loop van augustus zijn. Verplichting van vaccinatie of booster is niet aan de orde. Kan vaccinatie niet in de zorgvoorziening? Dan ontvangt u prioritair een uitnodiging samen met de 65+ doelgroep als u als zorgverlener gekend bent.

Ontving u vorige keer ook prioritair uw vaccinatie? Dan ontvangt u ook nu een prioritaire uitnodiging. Bent u nieuw als zorgverlener? dan kan u melden dat u prioritair uitgenodigd wilt worden in het e-loket voor aanmelden van zorgverleners.

Zorgmedewerkers kunnen al voor 12 september in de zorgvoorziening een booster ontvangen. Dit is aan te raden om de besmettingsgolf voor te blijven, ook al is dit met een 'klassiek' vaccin. De 'klassieke' vaccins blijven goed beschermen tegen zwaardere symptomen, ook bij de omikronvarianten. Wilt u toch enkel een vaccin aangepast aan de nieuwe varianten, dan kan u wachten tot u een uitnodiging krijgt voor een prik in het vaccinatiecentrum.

Meer info online