Info voor leden

Zoek op datum
Thema
Sector
Info voor leden

Presentatie en demo Alivia - digitaal zorg- en ondersteuningsplan voor de thuiszorg

Met de digitale zorg- en ondersteuningstool Alivia wil de Vlaamse overheid een belangrijke stap zetten in het faciliteren van geïntegreerde zorg in Vlaanderen. Alivia is de nieuwe naam voor de digitale toepassing waarmee personen met een zorg- en ondersteuningsnood, mantelzorgers, zorgverleners en welzijnswerkers een digitaal zorg- en ondersteuningsplan kunnen opstellen en opvolgen.

Info voor leden
Lees meer
Info voor leden

BFM-compensatie voor statutaire pensioenlast: arrest Raad van State

De Raad van State vernietigde de correctiefactor “B”, het percentage actieve statutaire medewerkers in het publieke bestuur. Deze correctiefactor wordt toegepast in de berekening van de B4-financiering lijn 1906 (het forfait “Y”) ter compensatie van de responsabiliseringsbijdrage die ziekenhuizen verschuldigd zijn voor de statutaire medewerkers. Dit betekent dat Art. 73 §5 van het BFM-Besluit gedeeltelijk aangepast zal moeten worden.

Info voor leden
Lees meer
Info voor leden

1 juni 2023: het langverwachte startschot voor BelRAI in woonzorgcentra

1 juni 2023 staat al jaren in onze sector synoniem voor één begrip, BelRAI. Deze week is het zover. Op donderdag 25 mei werd in een webinar alle relevante informatie gegeven voor deze opstart. Wil je deze herbekijken? Klik dan hier (scroll door naar onder, onder ‘Infosessies’). 

Wil je graag jouw CRA en betrokken huisartsen verder informeren? Dat kan. Op 21 juni zal voor hen een apart webinar doorgaan. 

Info voor leden
Lees meer