Info voor leden

Zoek op datum
Thema
Sector
Info voor leden

Team Zorgnet-Icuro

We brengen onze leden op de hoogte van wijzigingen in het team van Zorgnet-Icuro.

Info voor leden
Lees meer
Info voor leden

Afsluiting boekjaar 2021 woonzorgcentra: communicatie aan bedrijfsrevisoren in verband met de IFIC-financiering

Bij de afsluiting van het boekjaar 2021 maakten een aantal bedrijfsrevisoren voorbehoud bij openstaande betalingen vanuit de Vlaamse overheid van de IFIC-meerkost van de gesubsidieerde residentiële woonzorgvoorzieningen. De bestaande IFIC-financiering verloopt namelijk via een systeem van voorschotten en afrekeningen. Het kabinet van minister Beke stuurde op dinsdag 22 maart 2022 een communicatie naar het Instituut van Bedrijfsrevisoren met meer duiding over de betalingsmethodiek.

Info voor leden
Lees meer
Info voor leden

Ontwikkeling modulair systeem voor BELRAI in de GGZ: rapport beschikbaar

Het Steunpunt Welzijn, Volksgezondheid en Gezin ontwikkelde in opdracht van de Vlaamse minister WVG een voorstel tot modulaire toepassing van de BELRAI in de GGZ. Het onderzoeksrapport is nu vrijgegeven en beschikbaar op de website van het Steunpunt WVG of via deze link. Het rapport is interessant voor leidinggevenden en zorgprofessionals betrokken bij de zorginschaling en registratie-verantwoordelijken.

Info voor leden
Lees meer
Info voor leden

Praktijkgerichte webinars over de wetgeving en cao’s inzake arbeidsduur april/mei 2022: beloofde achtergrondinformatie

Dit bericht is bestemd voor Human Resources, personeelsdienst en verantwoordelijken van de uurroosterplanning.

Zorgnet-Icuro heeft in de periode april/mei 2022 een reeks van vier praktijkgerichte webinars over de wetgeving en cao’s inzake arbeidsduur georganiseerd. We bezorgen u hierbij de tijdelijke linken naar de opnames alsook de presentaties.

Info voor leden
Lees meer
Info voor leden

Stakingsaanzegging voor 31 mei en 2 juni 2022

Volgende actiedagen worden aangekondigd: 31 mei 2022 in de publieke sector door het ACOD-LRB en 2 juni 2022 in de publieke en private non-profitsector door het ACV-Puls Non Profitsector.

Info voor leden
Lees meer
Info voor leden

Vergoeding pastores / Index mei-juni 2022

De spilindex werd overschreden in april 2022. De vergoeding voor personen die morele, religieuze of psychologische bijstand verlenen aan gehospitaliseerde patiënten wordt bijgevolg aangepast. Deze aanpassing gaat in vanaf 1 mei 2022 voor de private ziekenhuizen en vanaf 1 juni 2022 voor de publieke ziekenhuizen.

Info voor leden
Lees meer