Overzicht thema's

 

Verkiezingen 2024

Naar een nieuw zorgsysteem: Zorgnet-Icuro stelt op deze pagina's het memorandum voor de federale en Vlaamse verkiezingen 2024 voor. 
Download de integrale tekst

Lees meer
 

Personeel en Organisatie

Als sociale partner speelt Zorgnet-Icuro een bepalende rol in het sociaal overleg in de non-profit sector. Advies in sociaalrechtelijke thema's, HR en sociaal overleg behoren tot de topprioriteiten van Zorgnet-Icuro.

Lees meer
 

Kwaliteit

Kwaliteit kan je benaderen vanuit verschillende invalshoeken. Een overzicht vanuit het standpunt van de zorgvrager, familie, zorg- en dienstverleners, management en bestuur, en overheid.

Lees meer
 

Technologie en innovatie

Een greep uit thema’s in verband met technologie en innovatie: milieu & preventie, duurzaamheid, cybersecurity, privacybescherming, artificiële intelligentie…

Lees meer
 

Ethiek en zingeving

Zorgnet-Icuro ondersteunt ethiek in het werkveld met een uitgebreid aanbod. Hier vind je materiaal voor een waaier aan ethische thema’s in de zorg.

Lees meer
 

Communicatie

Een reeks interessante links naar topics over communicatie in de zorg: nuttige portaalwebsites, taalbeleid, helder taalgebruik, crisiscommunicatie...

Lees meer
 

Financiering

De financiering van de verschillende sectoren die Zorgnet-Icuro vertegenwoordigt is complex. Hierbij een introductie op de belangrijkste subthema's.

Lees meer
 

Zorgbeleid

Hier vind je info voor leden, nieuws en publicaties over de organisatie van de gezondheidszorg op macro-, meso- en microniveau

Lees meer
 

Bestuur

Een overzicht van nuttige documenten om een zorgorganisatie bestuurlijk in goede banen te leiden.

Lees meer