Stop it now
22/05/2023
Communicatie Geestelijke gezondheidszorg

Nieuwste campagne 'Stop it now! richt zich tot naasten om seksueel misbruik tegen te gaan

Stop it Now! Vlaanderen zet zich al meer dan vijf jaar in als preventieproject voor seksueel kindermisbruik. Sinds dit jaar sturen ze een nieuw en specifiek aanbod de wereld in: een werking voor naasten.

De hulplijn Stop it Now! Vlaanderen was in het verleden al toegankelijk voor personen die bezorgd zijn over zichzelf, hun naasten en professionals. Desondanks is het aanbod voor naasten in de (forensische) hulpverlening vrijwel beperkt. Hier wil Stop it Now! Vlaanderen aan tegemoet komen, want ook zij zijn vaak indirect slachtoffer. Verder zijn naasten ook belangrijk wanneer het gaat om het voorkomen van seksueel kindermisbruik.

Professionele partners kunnen aan de hand van de campagne ondersteuning en/of advies verlenen aan naasten die daar baat bij hebben of doorverwijzen naar Stop it Now! door middel van de folder die je hieronder kan downloaden. Het is belangrijk om de persoon te motiveren want ondersteuning van de sociale omgeving is van groot belang en ook noodzakelijk om (verder) misbruik te voorkomen.

Download de folder

Meer info en de folder vind je op de website naasten.stopitnow.be of op de algemene website stopitnow.be