handhygiëne campagne
16/11/2023
Kwaliteit Zorgbeleid Woonzorg

Campagne handhygiëne woonzorg

Goede handhygiëne is in de zorgsector van essentieel belang. Handen vormen de belangrijkste overdrachtsweg van micro-organismen. Handhygiëne is de meest doeltreffende maatregel ter preventie van zorginfecties en de verspreiding van (multiresistente) micro-organismen (zoals bacteriën, virussen en schimmels). Met goede handhygiëne voorkom je enerzijds besmetting van de bewoner en van jezelf, anderzijds voorkom je ook besmetting van de omgeving.

Het Departement Zorg heeft extra materialen ontwikkeld voor de handygiënecampagne in de woonzorgcentra. De affiches met de verschillende stappen om correct je handen te wassen, te ontsmetten en je handschoenen uit te trekken uit de vorige editie zijn nu ook (digitaal) beschikbaar op een A5-formaat.

Met de vernieuwde campagnematerialen kan je als voorziening medewerkers, bewoners en bezoekers informeren over het belang van goede handhygiëne om zorginfecties te voorkomen. Samen hand in hand voor de gezondheid van onze bewoners. Samen voor 100% handhygiëne!

>> Download de affiches via zorginfecties.be