Care2Adapt
16/07/2024
Personeel en Organisatie Technologie en innovatie Algemene Ziekenhuizen Revalidatieziekenhuizen Woonzorg Geestelijke gezondheidszorg

Care2Adapt: met innovaties personeelstekort in de zorg opvangen

Het groeiende personeelstekort is een van de grootste uitdagingen waar de Vlaamse en Nederlandse zorgsectoren voor staan. Door vergrijzing, complexere en langdurige zorg neemt de vraag naar zorgprofessionals toe, terwijl het aantal beschikbare zorgmedewerkers afneemt. Innovaties zijn de sleutel tot de oplossing. Daarom start er, na een succesvol eerste traject én tweede editie van Care2Adapt op 9 oktober 2024 een derde editie (2024/2025).

Bekijk het programma hier

Innoveren vraagt om een andere aanpak in de organisatie. Dat verandertraject is bij veel zorgorganisaties nog een uitdaging. Het Care2Adapt-project biedt hierbij de helpende hand. De komende tijd worden medewerkers van Vlaamse en Nederlandse zorg- en welzijnsorganisaties opgeleid om belangrijke innovaties te implementeren in de praktijk om zo hun organisatie duurzaam en fundamenteel te versterken.

Het Care2Adapt traject is onderdeel van het grotere project Samen aan Z. Dit project zet in op het behoud van zorg- en welzijnsmedewerkers en het versterken van hun adaptief & innovatief vermogen. Binnen dit project lopen verschillende trajecten gericht op deze uitdagingen in zorg en welzijn.

Meer informatie over Samen aan Z en de trajecten vind je op Over ons | Samen aan Z | Interreg Vlaanderen-Nederland (interregvlaned.eu)