Twee vrouwen die gebarentaal spreken
01/03/2024
Kwaliteit Technologie en innovatie Communicatie Zorgbeleid Bestuur Algemene Ziekenhuizen Revalidatieziekenhuizen Woonzorg Geestelijke gezondheidszorg Eerste lijn

Doof Vlaanderen lanceert website dovencentraal.be

Doof Vlaanderen, een vzw die zich als federatie van Vlaamse Dovenorganisaties inzet voor de gelijkwaardigheid, emancipatie en ontplooiing van dove personen en de Vlaamse Gebarentaal, lanceert een nieuwe website: dovencentraal.be. Hierop kan je onder meer terecht om de sociale kaart, een evenementencatalogus en een vacaturedatabank te consulteren voor doven en slechthorenden.

Als sociaal-culturele organisatie streeft Doof Vlaanderen ernaar een inclusieve samenleving te creëren voor doven en slechthorenden, met respect voor ieders individualiteit en manier van communiceren. Doof Vlaanderen krijgt regelmatig de vraag of er een sociale kaart bestaat die dove mensen en/of organisaties naar het juiste advies kan leiden. Ook krijgen zij vaak verzoeken van organisaties om hun activiteiten, evenementen of vacatures die toegankelijk zijn voor doven te verspreiden

Naar aanleiding van deze verzoeken lanceert Doof Vlaanderen een nieuwe website, met als doel de volgende drie tools aan te bieden:

  1. Een sociale kaart die een overzicht biedt van alle diensten, kennisinstellingen, middenveldorganisaties en actoren in Vlaanderen die in hun werking aandacht hebben voor de behoeften van doven en slechthorenden en/of de Vlaamse gebarentaal.
  2. Een evenementencatalogus met een overzicht van evenementen, activiteiten, cursussen en workshops in Vlaanderen specifiek toegankelijk voor doven, slechthorenden en gebarentalige personen.
  3. Een vacaturedatabank die alle vacatures specifiek gericht op dove, slechthorende en/of gebarentalige personen in één overzicht samenbrengt.

Ontdek de website Doven centraal