mama van Zeger Garré met haar kleindochter
03/11/2022
Personeel en Organisatie Kwaliteit Covid-19 Ethiek en zingeving Communicatie Algemene Ziekenhuizen Revalidatieziekenhuizen Woonzorg Geestelijke gezondheidszorg Eerste lijn

Een hartverwarmend project: Fotograaf Zeger Garré toont dank aan de zorg

Fotograaf Zeger Garré werd als één van de eerste patiënten opgenomen met het coronavirus in het UZ Gent. De warmte en bemoediging waarmee hij werd verzorgd, liet een diepe indruk na. Hij beloofde zichzelf om deze mooie mensen uit naam van de gehele maatschappij te bedanken. Hij ging aan de slag met het project DANK U.

Zorgnet-Icuro ontmoette Zeger, en sprak met hem over het project. Dat krijgt een opvallend hartverwarmend staartje.

DANK U bestaat uit een tentoonstelling en een fotoboek.

Zeger zet in pakkende foto’s zorgverleners en andere uitzonderlijke persoonlijkheden in het licht. Die worden gecombineerd met dankwoorden en verhalen over een gebeurtenis die ons allen heeft beroerd. Je leest over de ervaringen en emoties van de geportretteerden. Tijdens de tentoonstelling kan je de verhalen via audioboodschap ook beluisteren.

DANK U is niet alleen een eerbetoon aan de zorgverleners. Het project van dankbaarheid wordt verder gezet om een ander zorgproject te helpen.

Zeger maakte namelijk kennis met Chris Van Lysebetten, bezieler van vzw Habbekrats. Habbekrats biedt jongeren die een moeilijke tijd doormaken of in nood verkeren een gezellige ontmoetingsplaats, waar ze met open armen worden ontvangen en waar ze een luisterend oor vinden voor hun problemen. Habbekrats hoopt op deze manier jongeren bij te staan en mee op weg te helpen naar een betere toekomst in deze ingewikkelde wereld. Dat greep Zeger aan, en hij besloot om Habbekrats mee te ondersteunen.

De opbrengst van het project DANK U gaat dan ook naar Habbekrats vzw.
 

Wil je die warmte mee verspreiden?

  • Koop het fotoboek aan.
    Bijvoorbeeld als eindejaarsgeschenk voor jullie collega’s en medewerkers, of als relatiegeschenk voor andere zorgpartners.
     
  • Haal de expo naar jouw voorziening.
    Zeger voorziet de mogelijkheid om dit niet aan kostprijs, maar in ruil voor aankoop van boeken, of andere vrijwillige sponsoring te organiseren.   

Zo kan ook jij tonen aan de zorgverleners hoe enorm zij gewaardeerd worden. Én laat je die warmte verder leven in de toekomst van jongeren.


Bekijk hier alvast wat voorproefjes: zebrakidsfoundation.be

Contacteer Zeger: info@zebrakidsfoundation.be

Eva Van BraeckelTom Waes

Sven Ornelis