4 personen die elkaars schouders vasthouden en kijken naar de horizon
02/03/2024
Kwaliteit Communicatie Zorgbeleid Algemene Ziekenhuizen Revalidatieziekenhuizen Woonzorg Geestelijke gezondheidszorg Eerste lijn

Het avontuur van vrijwilligers

Van 2 tot en met 10 maart is het de week van de vrijwilliger. Het moment om de onschatbare bijdragen van vrijwilligers in de zorg te vieren en te erkennen. Dit jaar staat het thema 'Vrijwilligerswerk is een ontdekkingsreis' centraal, waarbij we de nadruk leggen op de avontuurlijke en verrijkende ervaringen die vrijwilligers te wachten staan.

Zorginstellingen kunnen van de gelegenheid gebruik maken om hun vrijwilligers te bedanken en aan te moedigen door verschillende activiteiten te organiseren. Hier zijn enkele voorbeelden ter inspiratie:

  • Ontmoetingsmomenten: Creëer gelegenheden waar vrijwilligers elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen delen. Dit kan een informele bijeenkomst zijn of een speciaal georganiseerde lunch.
  • Ervaringsuitwisseling: Laat vrijwilligers hun verhalen delen. Dit kan via interviews op sociale media of een speciale rubriek op de website.
  • Workshops en trainingen: Bied workshops aan die vrijwilligers helpen bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Denk aan communicatietrainingen, EHBO-cursussen of workshops over stressmanagement.

Op sociale media kunnen zorginstellingen de Week van de Vrijwilliger vieren door inspirerende verhalen te delen, vrijwilligers in de schijnwerpers te zetten en dankbaarheid te tonen voor hun toewijding. Gebruik hashtags zoals #Weekvandevrijwilliger om de boodschap te verspreiden en anderen aan te moedigen om deel te nemen.

Bekijk hier de campagne van: VLAAMS STEUNPUNT VRIJWILLIGERSWERK

Week van de vrijwilliger bij Zorgnet-Icuro

Zorgnet-Icuro heeft voor deze week een speciale uitdaging gelanceerd op sociale media onder de hashtag #Vrijwilligindezorg. We roepen iedereen op om video's en foto's te delen van vrijwilligers in actie en onze accounts te taggen. Deze beelden worden vervolgens op onze accounts gerepost.

Laten we samen deze Week van de Vrijwilliger vieren en onze waardering tonen voor de waardevolle schatten die vrijwilligers zijn.