Handhygiëne
18/05/2022
Kwaliteit Zorgbeleid Woonzorg

Hoe ga je best om met infectiepreventie in het woonzorgcentrum? Doe de Quickscan!

De medewerkers van de woonzorgcentra zetten zich continu in om de best mogelijke zorg en ondersteuning te bieden aan hun bewoners. Ze streven er dagelijks naar om van het woonzorgcentrum een plek te maken waar het aangenaam wonen en leven is met een goede balans tussen veiligheid en geborgenheid. Maar hoe ga je best om met infectiepreventie? En hoe verhoudt zich dat tot andere medewerkers? Doe de Quickscan en vergelijk meteen je resultaten.

Handhygiëne maakt al langer deel uit van kwaliteitsvolle zorg. Toch is het essentieel om te blijven inzetten op infectiepreventie. Om de woonzorgcentra daarbij te ondersteunen, ging het project ‘Infectiepreventie, gewoon doen’ begin februari 2022 van start.

'Infectiepreventie, gewoon doen' is een initiatief van het Agentschap Zorg en Gezondheid dat gezamenlijk wordt aangestuurd door de ouderenzorgkoepels (VLOZO, VVSG en Zorgnet-Icuro) en uitgevoerd door Liantis. 

Op dit platform krijgen woonzorgcentra heel wat informatie, handige tips, actiepunten én nu ook een quickscan. Hiermee kan je als directielid, leidinggevende of medewerker van een woonzorgcentrum nog meer inzetten op infectieveilig gedrag. Bovendien kan je jouw resultaten meteen vergelijken met die van andere medewerkers in het woonzorgcentrum.

Doe de quickscan