Inleefstage Yvonne en Hermione
04/01/2023
Personeel en Organisatie Communicatie Algemene Ziekenhuizen

Podcast: een dag in het leven van een verpleegkundige

Tussen Kerst en nieuwjaar gingen Yvonne Denier, stafmedewerker Ethiek bij Zorgnet-Icuro, en haar dochter Hermione op bezoek in het UZ Leuven. Niet zo maar een bezoek, ze gingen op inleefstage. Hoe ziet het beroep van verpleegkundige eruit? Zou je het aanraden aan anderen? Wat heeft hen meest geraakt? Yvonne en Hermione vertellen er alles over.

Zelf een inleefmoment beleven

Wil je weten of de zorgsector echt iets voor jou is? Kom het uittesten tijdens een gratis inleefmoment. Zo krijg je een realistisch beeld van de sector en kan je ontdekken welke richting jij uit wil. Hoe het inleefmoment concreet verloopt, hangt af van de instelling, van de diverse mogelijkheden en van jouw vragen. 

Na het invullen van je gegevens word je gecontacteerd door een lokale verantwoordelijke die samen met jou nakijkt waar je precies naar op zoek bent. Op basis daarvan wordt je inleefmoment vastgelegd. 

Voor een inleefmoment moet je minstens 16 jaar zijn. Ben je jonger en wil je toch graag eens proeven van de sector? Kijk eens op www.jokaweb.be, zij organiseren kampen en vrijwilligerswerk voor jongeren in woon- en zorgcentra, zorginstellingen en asielcentra.

>Meer info over de inleefmomenten

Beluister hier de podcast