Vrouw die zit op een bank en spreekt met iemand tegenover haar (behandeling)
07/03/2024
Algemene Ziekenhuizen Revalidatieziekenhuizen Woonzorg Geestelijke gezondheidszorg Eerste lijn

Webinars Arts in nood

‘Arts in nood’ richt zich op de psychosociale problemen van artsen die van invloed kunnen zijn op de kwaliteit van de zorg die zij bieden. Het is een onafhankelijke organisatie die hulp biedt aan alle artsen en hun omgeving, zowel gericht op preventie als op het aanreiken van een zorgkader.

Daarnaast is het een kenniscentrum en centraal aanspreekpunt voor alle geïnteresseerden, waar unieke expertise wordt ontwikkeld en informatie over deze vraagstukken wordt verzameld en toegankelijk wordt gemaakt.

Zij bieden een multidisciplinair platform waar artsen met psychosociale problemen terecht kunnen voor ondersteuning bij het vinden van structurele oplossingen voor hun problemen. Niet alleen de arts zelf, maar ook de partner, een familielid, een collega of een derde uit de directe omgeving kan dit initiatief nemen.

Sinds 2021 namen duizenden artsen deel aan de webinars van Arts in nood. Dit toont de nood aan communicatie over hun mentaal welzijn aan.

Arts in nood wil ook in 2024 artsen, maar ook andere zorgverleners, verder informeren, ondersteunen en een antwoord bieden op hun vragen door middel van volgende webinars:

  • Donderdag 30 mei 2024 om 20u : 'Time management!’
  • Donderdag 5 september 2024 om 20u : 'Conflictbeheersing’
  • Donderdag 14 november 2024 om 20u : 'Hoe psychologische trauma’s verwerken?’
  • Donderdag 12 december 2024 om 20u : 'Is psychologische veiligheid in teams mogelijk?

Lees meer over Arts in nood

Schrijf je hier in voor de webinars