gezonde voeding
22/04/2024
Communicatie Zorgbeleid Algemene Ziekenhuizen Revalidatieziekenhuizen Woonzorg Geestelijke gezondheidszorg Eerste lijn

Gebruik je KRACH-T: handvaten voor gesprekken over een gezonde levensstijl

Als zorg- en welzijnsprofessional kan je bijdragen tot het motiveren van personen naar een gezonde(re) levensstijl. Die draagt bij aan een betere levenskwaliteit, een verlaagd sterftecijfer en een afname van chronische ziektes, terwijl het tegelijkertijd de druk op de gezondheidszorg verlicht. Echter, ervaren veel professionals moeilijkheden bij het aansnijden van dit onderwerp tijdens gesprekken met cliënten.  

Het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw start met een pilootproject om zorgverleners hierin te ondersteunen. Het KRACH-T model biedt effectieve manieren om met je patiënten te praten over gezondheidsthema's zoals voeding, beweging en roken.

Informatie-en brainstormsessie  

Het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw nodigt jullie uit om deel te nemen aan een informatie- en brainstormsessie over het KRACH-T model. 

Wat kan je verwachten van de sessie?  

  • Introductie tot KRACH-T: inhoud, toepassing en voordelen 
  • Interactieve brainstorm over jouw behoeften bij het toepassen en integreren van KRACH-T 
  • En natuurlijk, een heerlijke netwerklunch! 

📅 Praktische informatie:  
🗓 Datum en tijdstip: dinsdag 21 mei om 9:30 – 12:30  
📍 Locatie: Muntpunt – zaal Mallemunt, Munt 6, 1000 BRUSSEL 

-> Interesse? Schrijf je in via deze link 


KRACH-T testen in de praktijk? 

Wil je het KRACH-T model graag implementeren binnen jouw organisatie? Neem dan deel als organisatie aan het pilootproject gebruik je KRACH-T. Je krijgt deskundigheidsbevordering, ambassadeurondersteuning en leert KRACH-T toe te passen in gesprekken met patiënten. Dit project krijgt de financiële steun van Stichting Tegen Kanker. 

-> Interesse om deel te nemen als pilootorganisatie? Schrijf je in via deze link of stuur een mail naar justine.vanlierde@gezondleven.be.   

-> Vragen? Contacteer justine.vanlierde@gezondleven.be