Verkiezingen
23/07/2024
Personeel en Organisatie Algemene Ziekenhuizen Revalidatieziekenhuizen Woonzorg Geestelijke gezondheidszorg

Unisoc brengt sociale overlegorganen in kaart

De sociale verkiezingen van 2024 vonden plaats van 13 tot 26 mei. Het doel van deze verkiezingen was om twee sociale overlegorganen binnen de onderneming op te richten of te vernieuwen: het comité voor preventie en bescherming op het werk en de ondernemingsraad. Er is nog een derde sociaal overlegorgaan in de onderneming, dat niet noodzakelijk verband houdt met de sociale verkiezingen: de vakbondsafvaardiging. Unisoc stelde een nota op met een kort overzicht van deze verschillende organen.

Het doel van de sociale verkiezingen is het oprichten of vernieuwen van twee sociale overlegorganen binnen de onderneming: het comité voor preventie en bescherming op het werk (in ondernemingen met minstens 50 werknemers) en de ondernemingsraad (in ondernemingen met minstens 100 werknemers).

Dit is voor Unisoc de gelegenheid om kort in te gaan op een aantal aspecten met betrekking tot hun werking, taken en bevoegdheden, de rechten van personeelsvertegenwoordigers, de vervanging van personeelsvertegenwoordigers en de ontslagbescherming van personeelsvertegenwoordigers. Unisoc laat ook een derde sociaal overlegorgaan binnen de onderneming aan bod komen dat niet noodzakelijk gelinkt is aan de sociale verkiezingen: de vakbondsafvaardiging.

Lees de publicatie