arts
22/09/2022

HealthSpace.be: een digitaal platform over mentaal welzijn voor artsen

HealthSpace is een digitaal platform voor en door artsen (in spe). Vol verhalen, artikels en opinies over mentaal welzijn. Sharing stories to humanize healthcare.

Initiatiefnemers zijn Arts in Nood en ArtsenkrantMet het platform willen ze artsen en toekomstige artsen ondersteunen en thema's als kwetsbaarheid, burn-outs, omgaan met imperfectie, conflicten, verslaving, enz. bespreekbaar maken. Op het platform zijn getuigenissen van collega-artsen en andere zorgprofessionals verzameld, samen met interviews met experten, concrete tips, aankondigingen van cursussen en studiedagen, webinars en wegwijzers naar andere begeleiding. 

​Nu er maatschappelijk meer en meer aandacht uitgaat naar mentaal welzijn, komt er stilaan ook meer aandacht voor dit thema bij medici.
De covidcrisis stelde de thematiek van mentale kwetsbaarheid en weerbaarheid bij artsen op scherp. HealthSpace wil de aandacht voor de mens achter de arts/zorgverlener verhogen.

Adjunct-administrateur-generaal van het Riziv Pedro Facon, die in Artsenkrant in de reeks 'Kwetsbaarheid & Veerkracht' getuigde over kwetsbare periodes in zijn leven, is peter van het project.

Ontdek HealthSpace