FAST
12/02/2024
Zorgbeleid Algemene Ziekenhuizen

Organiseert jouw ziekenhuis een wandeling om kinderen bewust te maken voor beroertes?

Op 29 oktober is het Wereldberoertedag. Naar goede gewoonte bundelen enkele ziekenhuizen in aanloop naar die dag de krachten om te sensibiliseren, de FAST-test (Face Arm Speech Time) onder de aandacht te brengen en een interactieve wandeling op te zetten. Die wandeling focust dit jaar op de (aller)kleinsten: kinderen van 6 tot 12 jaar. Wil jouw ziekenhuis ook een wandeling uitstippelen? Sluit dan aan op een infomoment.

Samen bereik je meer mensen dan alleen. az groeninge, AZ Sint-Jan en AZ Delta willen daarom - in samenwerking met de Belgian Stroke Council – zoveel mogelijk ziekenhuizen overtuigen om op 29 oktober een eigen, interactieve wandelroute ineen te steken die sensibiliseert voor beroerte. Dit jaar ligt de focus op educatie voor de (aller)kleinsten. Kinderen van 6 tot 12 jaar zijn de doelgroep. 

De kinderwandeling zal bestaan uit een route van 5 km met een ingesproken luisterverhaal. Het verhaal is gebaseerd op het kinderboek 'Oma praat zo gek?!'.
Het nodige materiaal om de wandeling te ontwikkelen krijg je van de werkgroep Wereldberoertezorg. Verder wordt de applicatie izi.TRAVEL gebruikt om de route uit te stippelen. Dit geheel gratis.

Wil je meehelpen om een kinderwandeling te organiseren? Neem dan deel aan 1 van de infosessies:

Download de FAST-affiche